Kas jāpaveic pavasarī, lai dārzā no gliemežiem nebūtu ne miņas. Efektīvas metodes, kas ļauj atbrīvoties no ložņājošajiem badakāšiem

Jebkuram vasarniekam, kas iekopis mazdārziņu, dārza kaitēkļi ir galvenais un ļaunākais ienaidnieks.

Tu vienmēr vari iepriekš uzzināt laika apstākļus, mēslot sliktu augsni un apdrošināties pret slimībām, izmantojot dažādus šim nolūkam piemērotus līdzekļus. Bet mūžīgi izsalkušie nelūgtie ciemiņi vienmēr atnāk pēkšņi. Turklāt tu nevari uzminēt, kādos daudzumos un kurš parazīts tas būs. Kodes, maijvaboles, kurmji vai gliemeži. Tev, iespējams, būs jācīnās ar visiem pēc kārtas, jo tie nežēlos tavu ražu.

Iestājoties pavasarim, daudzi dārzkopji saskaras ar gliemežu parādīšanās problēmu, kas var nodarīt būtisku kaitējumu stādījumiem. Šie kaitēkļi dažu dienu laikā var iznīcināt stādus un pilnībā nopostīt jaunos dzinumus, kas tikai nesen izspraukušies no vēsās augsnes.

Pavasarī gliemeži kļūst pilnībā aktīvi, tāpēc tev ir jāsāk cīnīties ar tiem jau tagad. Ir vairāki veidi, kā apkarot šos kaitēkļus, bet tev pašam jāizvēlas piemērotākais.

Lasi vēl: Speciālisti iesaka teikt šos 10 vārdus spoguļa priekšā: piesaistiet mīlestību un veiksmi

Ja mazdārziņa teritorijā, piemēram, komposta kaudzē ieraugi sudrabainas un caurspīdīgas dīvainas gļotu pēdas, tas pavisam skaidri liecina, ka tavā zemes gabaliņā ieviesušies gliemeži.

Asaras nepalīdzēs, tāpēc lēnām izdomāsim, kā tikt galā ar šo nelaimi. Ir vairāki veidi, kā pasargāt savu ražu no slidenajiem parazītiem. Un mēs sāksim, iespējams, ar pašu vienkāršāko un mazāk kaitīgo.

Fiziskās barjeras

Barjeru veidošana ap dārza dobēm ir efektīva un videi draudzīga gliemežu apkarošanas metode. Barjeras materiāliem jābūt tādiem, lai tie būtu nepatīkami gliemežiem un apgrūtinātu to pārvietošanos.

Piemēram, olu čaumalām ir ne tikai ass leņķis; tās arī bagātina augsni ar kalciju. Lieliski der arī mazi asi oļi, kas izkaisīti ap augu asniem, kā arī smilšu gredzeni un parastā sāls. Tomēr ar sāli jābūt uzmanīgiem, jo tas izskauž ne tikai gliemežus, bet lielos daudzumos nodara kaitējumu arī augsnei.

Pārbaudi savas zināšanas par Latvijas filmām!

Portāls Dzentlmenis.lv grib pārbaudīt tavas zināšanas par Latvijas filmām! Aizpildi šo ātro testu un uzzini, cik labi orientējies Latvijas kino! Tavā rīcībā būs tikai 30 sekundes!

1 / 3

Vai vari pateikt no kuras latviešu filmas ir šis kadrs?

2 / 3

No kuras latviešu filmas ir šis kadrs?

3 / 3

No kuras latviešu filmas ir šis kadrs?

Your score is

The average score is 57%

0%

Ir svarīgi regulāri atjaunināt šādas barjeras, īpaši pēc lietus. Lai to izdarītu, tev ir jābūt uz vietas vismaz reizi nedēļā. Pretējā gadījumā ūdens un vējš sabojās visus tavus centienus gliemežu apka*ošanā.

Turpinājumu lasiet nākošajā lapā

Iesaki šo rakstu citiem!

Leave a Comment